Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 20:37

"Συμβιώνοντας με τα κουνούπια: Αντιμετώπιση και δημόσια υγεία" στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Σήμερα στις 9 το πρωί ξεκινά η επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Συμβιώνοντας με τα κουνούπια: Αντιμετώπιση και δημόσια υγεία" στο νέο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καλαμάτας. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργοποίηση των φορέων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν: Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας Γεώργιος Σταθάς με θέμα "Ανθρωπος και έντομα: Η γενικότερη και η υγειονομική σημασία τους". Ο εντεταλμένος ερευνητής στο Γ' Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας - Τμήμα Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Αντώνιος Μιχαηλάκης θα μιλήσει για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ο γεωπόνος-εντομολόγος MSc στο
υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ηλίας Κιούλος θα δώσει απαντήσεις στο αν "Γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών να είναι αποτελεσματική;". Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εντομοκτόνων Υγειονομικής Σημασίας στο Τμήμα Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων και Φυτοφαρμακευτικής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Γ. Koλιόπουλος θα μιλήσει με θέμα "Ασθένειες από τα κουνούπια στην Ελλάδα: η κατάσταση σήμερα".
Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.