Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 20:53

Ο Τζώνυ Βαβούρας σήμερα στο "Μώμος", μαζί με την ηθοποιό Μαρία Γκαγκώση

Γράφτηκε από την

Ο Τζώνυ Βαβούρας και η ηθοποιός Μαρία Γκαγκώση θα εμφανιστούν σήμερα (Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011)  στις 10.30 μ.μ. στο μπαρ "Μώμος", στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (Αμφείας 31, Παπλωματάδικα) σε ένα μοναδικό καραόκε κόμεντι σόου.
Ο Τζώνυ Βαβούρας είχε τα πρώτα μουσικά του ερεθίσματα από πολύ μικρός, γεννημένος το 1955, την χρονιά του rock΄n΄roll, στο Ντόβερ του Οχάιο. Σε ηλικία 2 χρόνων, είχε την πρώτη επαφή με την μουσική, όταν ο πατέρας του, στο εστιατόριο που διατηρούσε στην Αμερική, όπου είχε μεταναστεύσει, αγόρασε ένα jukebox μέσα από τ’ οποίο ο μικρός  δέχτηκε τα πρώτα ερεθίσματα, που τον επηρέασαν σ’ ολόκληρη την μελλοντική εξέλιξή του.
Ο πατέρας του ήταν συγγραφέας -  δημοσιογράφος ("Εθνικός Κήρυκας" Νέας Υόρκης - "Detroit Tribune") και ποιητής, χαρίσματα που κληρονόμησε και ο Τζώνυ, αναπτύσσοντας τόσο την στιχουργική, όσο και την συνθετική πλευρά του. Το 1962 η οικογένεια επιστρέφει στην Ελλάδα και αργότερα, στα 12 του, ο Τζώνυ συμμετέχει στα πρώτα συγκροτήματα. Το 1976 μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα, σχηματίζουν την "Vavoura Band" (το παλαιότερο ενεργό συγκρότημα, μετά τους "Socrates") και το 1977 δίνουν την πρώτη συναυλία τους στο σινέ "Ανεμώνη" (εκείνη την εποχή οι περισσότερες συναυλίες γινόντουσαν τα Κυριακάτικα πρωινά στα σινεμά).
Το 1979, χωρίς να έχει καν κυκλοφορήσει δίσκο, η "Vavoura Band" εμφανίζεται στο Sporting, γεμίζοντάς το ασφυκτικά με 3.500 οπαδούς, μετά από αφισοκόλληση που έκαναν τα ίδια τα μέλη της. Το 1980 η "Vavoura Band" κυκλοφορεί το πρώτο της single. Το 1981 συμμετέχει στην ταινία του Νίκου Ζερβού «Σουβλίστε τους» -με τον Δημήτρη Πουλικάκο- αξιοποιώντας το υποκριτικό του ταλέντο σαν ηθοποιός σε 12 συνολικά μέχρι σήμερα ταινίες μεγάλου μήκους.
Το 1984 η "Vavoura Band" ήταν το πρώτο ελληνικό ροκ συγκρότημα που γύρισε βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Ο χορός της Αφροδίτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη.