Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 07:56

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή πρωτόλαδου στη Βέργα 

 

Με σύμμαχο το καιρό που δεν έβρεξε, και τη συμμετοχή πολλών ελαιοπαραγωγών με τις οικογένειές τους, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων διαφόρων φορέων, πραγματοποιήθηκε στη Βέργα για ακόμα μια χρονιά η Γιορτή Πρωτόλαδου που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέργας και η Δημοτική Κοινότητα  στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να καλωσορίσουν το υγρό χρυσάφι της περιοχής και την έναρξη της νέας σοδειάς ελαιολάδου Την ευλογία του για μια καλή σοδειά έδωσε ο εφημέριος της Βέργας πατέρας Θεόδωρος, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Γυφτέα που εκπροσώπησε τον  Δήμαρχο Καλαμάτας, του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Μανώλη Μάκαρη, του προέδρου Παναγιώτη Χειλά και των μελών του Δημοτικής Κοινότητας, του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Γιάννη Μπάκα, του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Φάβα, της Προέδρου της ΦΑΡΙΣ Αναστασίας Μπελογιάννη, του προέδρου του Τοπικής Κοινότητας Μαντίνειας Στέλιου Λιακέα, του Α΄ υποδιευθυντή  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Παν. Μάνταλου, του διοικητή και υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου και Δημήτρη Γεωργανά, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας Χαράλαμπου Αφάλη και των μελών του Δ.Σ., του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος κ. Δημητρίου Τσίχλη και των μελών του Συλλόγου, του Προέδρου κ. Ευάγγελου Πικιού και των μελών  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέργας, της Πολιτευτή κ. Πιπίνας Κουμάντου και πλήθος κόσμου.

΄Ολοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από το φρέσκο ελαιόλαδο που είχε παραχθεί την ίδια μέρα, να γευτούν φρέσκα λαλάγγια που τα παρασκεύαζαν εκείνη την ώρα οι εθελόντριες γυναίκες του Συλλόγου, καψαλιστό ψωμί με λάδι, και διάφορα άλλα εδέσματα που είχαν σαν βάση το λάδι.

Στη φετινή Γιορτή Πρωτόλαδου υπήρχε και μια καινοτομία. Διενεργήθηκε ο πρώτος Διαγωνισμός μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και χορηγό τη Βιοτεχνία Παραδοσιακών Ζυμαρικών ΗΛΙΣ του κ. Θεόδωρου Γιανναρά από το Θολό Ζαχάρως.

Η Επιτροπή της Λέσχης Αρχιμαγείρων που την αποτελούσαν οι EXECUTIVE CHEF κ.κ. Μιχάλης Σουρίλας, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Ξιάρχος και ο γευσιγνώστης  Παναγιώτης Παπανικολόπουλος απένειμε τα εξής βραβεία:

Μαγειρικής: 1ο) Γκόγκου Μαριάννα, 2ο Κλάδη Αγγελική και 3ο) Κουρεντζή Βασιλική. Ζαχαροπλαστικής: 1) Νικολοπούλου Κωνσταντίνα, 2) Κλάδη Γεωργία και 3ο) Καραφύλη Στέλλα. 

Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδι γύρω από τη μεγάλη φωτιά που όλοι οι κάτοικοι είχαν βοηθήσει να την συντηρούν, ζεσταίνοντας έτσι και τις καρδιές τους και ευχόμενοι ο ένας στον άλλο καλή υγεία, καλή ελαιοκομική περίοδο και καλή σοδειά.