Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 20:04

Εκδήλωση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα

“Βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα” είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “ΔιαφοροΖΩ”.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και η ανάδειξη καλών πρακτικών και εφαρμόσιμων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο ενότητες: Η πρώτη αφορά την αποτύπωση της προσβασιμότητας στην πόλη και την καταγραφή καλών πρακτικών για τη βελτίωσή της, ενώ στη δεύτερη θα παρουσιαστούν δράσεις προσβασιμότητας οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης, η οποία υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Κέντρο Αποκατάστασης “Διάπλαση”, είναι του ειδικού γραμματέα του ΣΕΣ συγκοινωνιολόγου Παναγιώτη Παπαντωνίου, διδάκτορα πολιτικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.