Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 13:00

Η Ελιά τίμησε τον Οδυσσέα Ελύτη

Η Ελιά τίμησε τον Οδυσσέα Ελύτη

Εμείς ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, γιατί έτσι αισθανόμαστε εμείς εδώ στην Ελιά, τιμώντας τον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, για τα τα εκατό χρόνια από την γέννησή του.
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο,παρουσία του εφημέριου της Ελιάς πάτερα Βασιλείου Παπασωτηρόπουλου,της Δημοτικής Αρχής και φορέων του Δήμου μας ακούστηκαν ποιήματα,πεζά,τραγούδια όλα έργα του Ελύτη.
Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Αποστόλης Μακράκος ο όποιος έκανε και τις προβολές...ο Ελύτης διαβάζει Ελύτη,ο Μάνος Κατράκης διαβάζει αποσπάσματα από την μεγάλη έξοδο
το τρελοβάπορο,λακωνικό,προβολές όλες γεμάτες Ελύτη.
Η Μαρία Σιουρούνη με τον Δημήτρη Πλεμμένο απήγγειλαν με πάθος και μας βοήθησαν να νοιώσουμε το πνεύμα του ποιητή κοντά μας με... την Πορτοκαλένια,της αγάπης αίματα,ο ήλιος ο Ηλιάτορας,την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική,αποσπάσματα από το άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένος Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας Γέννεση από το Άξιον εστί κ.α.
Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν μελοποιημένα τραγούδια του ποιητή ο Γιώργος Καλογεράκος και η Δήμητρα Χαιρακάκη-Μαζαράκη.
Και ο δυο ωραίες φωνές μας μετέφεραν την νεανική και χαρούμενη ποιητική Ελευθερία του ποιητή με την Μαρίνα ,το θαλασσινό τρίφυλλη,το δελφινοκόριτσο,τον Αύγουστο,όμορφη και παράξενη πατρίδα.
Το αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ελληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη έκλεισε με το τραγούδι... της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ..
Την οργάνωση του αφιερώματος πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας <<Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ>>