Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 19:44

“Τα κόκκινα παπούτσια” στη Νέα Κινηματοραφική Λέσχη Καλαμάτας

“Τα κόκκινα παπούτσια” στη Νέα Κινηματοραφική Λέσχη Καλαμάτας

Το φιλμ “Τα κόκκινα παπούτσια” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18. Το έργο είναι σε σκηνοθεσία: Michael Powell, Emeric Pressburger και παίζουν οι: Anton Walbrook, Marius Goring, Moira Shearer.

Κάτω από την καθοδήγηση του χαρισματικού ιμπρεσάριου Μπόρις Λερμοντόφ τα μέλη του θιάσου του καρπώνονται στο έπακρο τα οφέλη της σκληρής δουλειάς, μα και της απόλυτης υποταγής στο μέντορά τους. Η μπαλαρίνα Βίκι Πέιτζ ερωτεύεται το συνθέτη της παράστασης που πρωταγωνιστεί και θα βρεθεί κάτω από την ανάλγητη και αδυσώπητη κρίση του αφεντικού της. Θα κληθεί να πάρει άκρως σημαντικές αποφάσεις και θα βρεθεί στο μάτι ενός διλήμματος - κυκλώνα. Το δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Εμερικ Πρέσμπεργκερ δημιούργησε ένα οπτικοακουστικό θαύμα, από εκείνα που πρέπει πρώτα κάποιος πρώτα να τα βιώσει επί της οθόνης για να καταλάβει το μεγαλείο τους. Οι χρωματισμοί, οπτικοί και συναισθηματικοί, διαμορφώνουν έναν απαράμιλλο πίνακα, έρεισμα του οποίου αποτελεί η αειθαλής πένα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Η ταινία απέσπασε 2 Οσκαρ, έχοντας ακόμα 3 υποψηφιότητες, μα η μεγαλύτερή της βράβευση είναι η κατάταξή της ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες δημιουργών όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Μπράιαν Ντε Πάλμα.