Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 21:02

Παιδική παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Παιδική παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Το ρόλο του Ερμή ερμηνεύει ο Καλαματιανός ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου

Παραστάσεις για παιδιά με την κωμωδία του Αριστοφάνη "Ειρήνη" θα δώσει η θεατρική σκηνή "Ονειροπόληση" του θεάτρου "Κάτια Δανδουλάκη" σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Οι ώρες των παραστάσεων είναι 8.45 π.μ.- 10.30 π.μ. -12 το μεσημέρι.
Στην παράσταση την γενική καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η ίδια η Κάτια Δανδουλάκη, ενώ το ρόλο του Ερμή ερμηνεύει ο Καλαματιανός ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου.
Η θεατρική σκηνή "Ονειροπόληση" επέλεξε να παρουσιάσει στα παιδιά το συγκεκριμένο έργο αξιολογώντας τις εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, που είναι ένας πόλεμος. Διαφορετικός βέβαια από την κλασική του έννοια, αλλά πόλεμος.
«Με προβλήματα που απορρέουν από αυτόν αλλάζοντας τις ζωές όλων αλλά κυρίως των παιδιών. Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, έργο που γράφτηκε πριν 2.500 χρόνια, δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο! Η παγκόσμια "Ειρήνη" που δοκιμάζεται συνεχώς είναι ο καημός και ο πόθος κάθε λευκού, μαύρου, κίτρινου. Είναι το βαθύτερο αίτημα όλων των Ελλήνων, και αυτή τους τη λαχτάρα προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στην σκηνή. Η παράστασή μας είναι δοσμένη με σύγχρονο και ευχάριστο τρόπο. Διατηρεί το ύφος της αρχαίας κωμωδίας, με τραγούδια από ελληνικά ακούσματα και χορούς» επισημαίνουν τα μέλη της "Ονειροπόλησης".
Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Τούλας Ζαχαριουδάκη, η μουσική επιμέλεια της Ελενας Μαρτίνου, τα σκηνικά και οι ειδικές κατασκευές του Βασίλη Πολυχρονιάδη, τα κοστούμια της Αντιγόνης Γλυκού και οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Χαντζιάρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρτίνος Παντελής, Μαρτίνου Ελενα, Ρήγα Μαρία, Ψαραδέλης Τάσος.


http://lmnts.athinorama.gr/lmnts_lmnts_/events/theatre/10009990/main.jpg