Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 14:07

Η πίτα στο Τοπικό Συμβούλιο Παρορείου

Γράφτηκε από την



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα  έκοψε τη Κυριακή 15-1-2012 στις 11:00 π.μ.  το Τοπικό Συμβούλιο Παρορείου  στο κατάστημα του κ. Πανάγου Στελλάκου.
Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία και έγινε παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου  όπου και τέλεσε πιο πριν  Αρχιερατική θεία λειτουργία στο  Ιερό ναό Αγίου Νικολάου. Παραβρέθηκαν ακόμη εκτός από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος
ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης,ο πρωτοπρεσβύτερος Μυστρά π. Λαζαρος Σκάγκος,ο εφημέριος Αγίου Ιωάννου π. Δημήτριος Σταυρόπουλος, ο εφημέριος Παρορείου π. Θεολόγος Γκουζέλης οι Διάκονοι π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας  και Π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης  κ. Ευστράτιος  βέργαδος,  ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Μυστρά κ. Γιάννης Καρμοίρης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Μπουγάδης,Ιωάννης Σουμάκης,και Δημήτριος Αποστολάκος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά κ. Δημήτριος Σκουρμπέλος   σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Παρορείου αλλά και πολύ  φίλοι του χωριού.
Την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος και την έκοψε ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής μαζί με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Μπεζεριάνου Μακελλαράκη, και τον Δημήτριο Βύρη. Το φλουρί της πίτας έτυχε η  Μαριάνα Στελλάκου κόρη του ιδιοκτήτη του καταστήματος και πήρε ως δώρο μια ωραία φωτογραφία σε κορνίζα την   πλατεία του «Κεράμου» .
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρος Περγαντής στην προσφώνηση του ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες και  τον κόσμο που παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση.  Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο για την μεγάλη τιμή που τους έκανε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση τους,να έρθει να λειτουργήσει και στη συνέχεια να ευλογήσει την πίτα. Ακόμη εξήρε το μεγάλο  φιλανθρωπικό του  έργο που επιτελεί εδώ και 31 χρόνια στη Μητρόπολη , καθώς και για τη βοήθεια που προσφέρει σε πολύ κόσμο αυτή την εποχή αφού οι ανάγκες  του είναι μεγάλες και περνάει πολύ δύσκολα.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος όπου συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για την ωραία αυτή εκδήλωση, επαίνεσε και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για το μεγάλο  φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στο Δήμο Σπάρτης. Στη συνέχεια με λίγα λόγια  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ο δήμος  αυτή την εποχή να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και τα έργα του λόγω της οικονομικής κρίσης και κατάστασης που περνάει η χώρα.
Την εκδήλωση συνόδευσε με  τη μουσική του και τα τραγούδια του ο καθηγητής μουσικής και ιεροψάλτης της ενορίας Παρορείου   κ. Σαράντος Κουρτσούνης.


Από το Τοπικό Συμβούλιο