Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 10:33

Με διπλή συναυλία ολοκληρώνεται το  7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Με διπλή συναυλία ολοκληρώνεται το  7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

 

Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα στην Καλαμάτα με τη διοργάνωση του Δήμου, της “Φάρις”, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Συλλόγου “Τέρψις” των Γονέων και Φίλων Μαθητών Σχολών της “Φάρις”.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του σολίστ κιθάρας και καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη.

Αναλυτικότερα: το Σάββατο 14 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας θα δοθεί ρεσιτάλ κιθάρας και συναυλία μουσικής δωματίου με τον Γιάννη Ανδρόνογλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Παύλος Μπατσικούρας παραδοσιακό βιολί, Γιώργος Κλάδης παραδοσιακά κρουστά . Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, αποχαιρετά το κοινό με μία διπλή συναυλία. Εργα για σόλο κιθάρα (C. Domeniconi, J. Rodrigo, Γιάννης Ανδρόνογλου), αλλά και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα, κρουστά και βιολί θα ζωντανέψουν από τον εξαίρετο Γιάννη Ανδρόνογλου, εμπνευσμένα κυρίως από την ρυθμολογία των παραδοσιακών χορών της Μακεδονίας. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό κιθάρας.

Το Σάββατο 14 Απριλίου 1 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο θα γίνει ο 7ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Ο διαγωνισμός συνεχίζεται και στις 3 μ.μ.  στο Εργατικό, όπως και την Κυριακή 15 Απριλίου στις 10 π.μ και στη 1 μ.μ. στο Εργατικό, για διαφορετικές κατηγορίες. Στη 1 μ.μ. θα ξεκινήσει η μικρή συναυλία των διακριθέντων νέων κιθαριστών και η τελετή απονομής των βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών διπλωμάτων.