Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 11:59

Διεθνής έκθεση χαρακτικής από το Κ.Α.ΝΕ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Διεθνής έκθεση χαρακτικής από το Κ.Α.ΝΕ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκθεση χαρακτικής στην Καλαμάτα διοργανώνει ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ), στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Σχολές Καλών Τεχνών των Ακαδημίας του Βρότσλαβ της Πολωνίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο τίτλος της είναι "Ομοιότητες στη διαφορά, πολωνική κι ελληνική σύγχρονη χαρακτική”, και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν 43 έργα των καθηγητών και των φοιτητών των δύο σχολών. Την Καλαμάτα θα επισκεφτούν και κάποιοι από τους καλλιτέχνες για να παραβρεθούν στα εγκαίνια που θα γίνουν στις 25 Απριλίου στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να διευρύνει τη γνώση για την ευρωπαϊκή σύγχρονη τέχνη και την χαρακτική, και να ενισχύσει την πολιτιστική ανταλλαγή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 - 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 5 - 9 μ.μ., ενώ θα διοργανωθούν επίσης παρουσιάσεις για σχολεία και το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα πρωινά, ο χώρος θα είναι διαθέσιμος για τα σχολεία, όπου εκτός από την παρουσίαση των έργων θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης στους μαθητές της Ιστορίας της Χαρακτικής, των εργαλείων, βασικών τεχνικών και της τεχνικής της εκτύπωσης - linocut.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

23 Απριλίου: 5 μ.μ. παρουσίαση βιβλιοδεσίας, 7 μ.μ. παρουσίαση χαρακτικής.

25 Απριλίου: 8 μ.μ. εγκαίνια.

28 Απριλίου: 5.30 μ.μ. δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

30 Απριλίου: 5 μ.μ. παρουσίαση βιβλιοδεσίας, 7 μ.μ. παρουσίαση χαρακτικής.

5 Μαΐου: 7 μ.μ. ξενάγηση.