Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 10:56

«Λιωμένο βούτυρο» στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Το έργο «Λιωμένο βούτυρο» του Σάκη Σερέφα παρουσιάζει η θεατρική ομάδα “Re-Act” από το Σάββατο 28 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεΐκων 24).

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στα 1960, μια κρύα νύχτα του χειμώνα, κάποιος δολοφόνησε την αρραβωνιαστικιά του μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Το 2000, μία συγγραφέας προσπαθώντας να ανασυστήσει, με τη μορφή αφηγήματος, αυτή την αληθινή ιστορία, συναντιέται με τους επιζώντες μάρτυρες της υπόθεσης και με τον δράστη και καταγράφει την μαρτυρία τους. Ή μήπως η μαρτυρία καταγράφει τη συγγραφέα;

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα, παίζουν οι: Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Ευταξοπούλου, Ευάγγελος Πετρόπουλος. Η είσοδος θα γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο θέατρο, η Κ. Βελέντζα ανέφερε στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και τόνισε πως το έργο θίγει τη σχέση θύματος – θύτη, ενώ η Ε. Ευταξοπούλου σημείωσε πως στο έργο ο χαρακτήρας της προσπαθεί να κρατήσει αντικειμενική στάση, πράγμα που είναι πάντα πολύ δύσκολο. Ο Ε. Πετρόπουλος έκανε γνωστό πως θα τον δούμε σε διάφορους ρόλους. Ολοι αυτοί δίνουν μια διαφορετική μαρτυρία/ματιά, πάνω στο γεγονός το οποίο πραγματεύεται το “βιβλίο”. “Είναι ένα έργο με πολλά κωμικά και δραματικά στοιχεία”, υπογράμμισε ο ίδιος.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ghXdDcdqDQU}