Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 17:11

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας

Στις 28 Ιανουαρίου 2012  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, έκοψε την πίτα του στην  καλαίσθητη  αίθουσα του Ξενοδοχείου « ΜΕΛΙΒΟΙΑ» στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας.
Παρά το δριμύ  ψύχος η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και πέρασαν ευχάριστα πάνω από 2 ώρες.
Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Φώτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους  μια καλή και ευλογημένη χρονιά καθώς πίστη και υπομονή για να αντιμετωπίσουμε την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα μας.
Η Πρόεδρος του Π.Σ.Χ. κα. Ευγενία Κοκκέβη στο σύντομο Χαιρετισμός της είπε:
«Μέσα σε ένα πολύ άσχημο και λίαν ασταθές Πολιτικό, Οικονομικό και Κοινωνικό κλίμα που βρίσκεται η Χώρα μας και που  βιώνουμε όλοι μας πιο έντονα  το τελευταίο εξάμηνο, ερχόμαστε σήμερα εδώ για να κόψουμε την Βασιλόπιτά μας όλοι μαζί για να διατηρήσουμε ένα παραδοσιακό, Χριστιανικό έθιμό μας για να μην αφήσουμε τους δήθεν προοδευτικούς Ευρωπαίους να  καταστρέψουν ότι όμορφο, Ελληνικό, Παραδοσιακό, Θρησκευτικό κλπ έχει η Ελληνική   Κουλτούρα.
Μην φοβάστε δεν προτίθεμαι να κάνω καμία μα καμία  Πολιτικοοικονομική ανάλυση γιατί πιστεύω ότι η ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε σήμερα είναι  Πολιτική, Οικονομική και βεβαίως Κοινωνική, επ’ ουδενί   όμως Πολιτιστική.
Επομένως από τη θέση της Προέδρου του Π.Σ.Χ. ασχολούμαι με τα Πολιτιστικά και μόνο και θα φροντίσουμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε  κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με το ελάχιστο  δυνατό κόστος.
Σας Ευχαριστούμε το Δ.Σ. και εγώ για την ανταπόκριση σας και σας ευχόμαστε
Χρόνια Πολλά, Υγεία, Υπομονή, Δύναμη Πίστη και φυσικά Αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που έρχονται ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τόσο ο Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Μπαχούμα, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου που απουσίαζε στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και ήταν αδύνατον να παραβρεθεί, δίνοντας περισσότερη έμφαση ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στις μέρες μας μπορούν να δώσουν πάρα πολλά στις τοπικές κοινωνίες , όσο και της Προέδρου του
« ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ » κας. Διονυσίας Χρυσομπόλη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι μοναδική  μας αντίσταση  στα γεγονότα που βιώνουμε σήμερα είναι ο Πολιτισμός μας ως δημιουργική καθημερινότητα για τον καθένα μας. Επίσης συνεχάρη το Δ.Σ.  του Π.Σ.Χ.  που πραγματοποιεί ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αναφέρθηκε επ’ ολίγον στην εκδήλωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2011.

Στην εκδήλωση εκτός των πιο πάνω παραβρέθηκαν:  Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα. Βαρβάρα Γεροκώστα, οι πρώην Πρόεδροι του Π.Σ.Χ. κα. Γεωργία

Σαραντοπούλου, ο κος Φίλιππος Δ. Μπογιατζής και ο κος Ιωάννης Ζαχαρόπουλος νυν Τοπικός Σύμβουλος του Δ. Διαμερίσματος Χώρας , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Βοργιάς και Iωάννης   Σαρδέλης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και Ιωάννα Αναστασοπούλου.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η κα. Μαρία Αναστασοπούλου που κέρδισε  ένα χρηστικό αντίγραφο από το Μουσείο της Ακρόπολης.