Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 20:25

Η “Βεγγέρα” αύριο στο “Τρενοτεχνείον”

Η “Βεγγέρα” αύριο στο “Τρενοτεχνείον”

Η “Βεγγέρα” μία από τις κλασικότερες ελληνικές κωμωδίες ανεβαίνει αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο “Τρενοτεχνείον” στην Κυπαρισσία. Σχετικά με την υπόθεση: Αθήνα, τέλη 19ου αιώνα.

Στο σπιτικό της οικογένειας Νερουλού, η οικογένεια Στενού κάνει βεγγέρα, με σκοπό να παντρέψει τον, ώριμο γάμου, ανιψιό της Νίκο. Πολλά θα ξετυλιχτούν επί σκηνής, σε μια ανεξέλεγκτη πορεία προς το χάος.

Το έργο, αν και γραμμένο το 1893, παραμένει επίκαιρο, μιας και η ενσάρκωση των χαρακτήρων της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τόσο πλήρης, όσο και αρχετυπική. Το αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διασκεδαστική του πλευρά, προκαλεί - μέσω της σατυρικής του ουσίας - και την ανάγκη για αυτοκριτική και βελτίωση.

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία, δραματουργία, κινησιολογία, κοστούμια: Γιώργος Βορέας Μελάς, Θεατρική Ομάδα Aherusia”, τεχνικός: Γιώργος Σηφάκης, ήχος: Δημήτρης Ντούβρας, βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Μάνθος Σιδηρόπουλος, γραφιστική/μακέτες: Ιωάννα Σπανογιάννη. Παίζουν οι: Θεόφιλος Βλάχος, Γεωργία Σπανογιάννη, Μελίνα Μαστραντώνη, Γιούλη Παπανελοπούλου, Joanne David, Μαρία Ιωάννου, Δημήτρης Χαραμής, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Βίκυ Δρίβα, Πάνος Νίκιας.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Τιμή διήμερης εισόδου που περιλαμβάνει και είσοδο στην παράσταση “Προμηθέας”: 15 ευρώ.