Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 08:12

Ξεκινά το παζάρι αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά το παζάρι αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

 

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Πάνου Γιαννόπουλου (Αμπατζή), ιδέα του οποίου αποτέλεσε.

Ένα παζάρι που λειτουργεί στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη και φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια συνεχείς παρουσία , προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας στον φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο. Η θέση  ιδανική  και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Στο χώρο αυτό χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν  σε  25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Από σήμερα  7 έως τις 12 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ  επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές  θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα.

Αποτελεί συνδιοργάνωση  του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου  για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER