Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 10:23

Μάγεψαν Θηβαίος - Παπαγεωργίου στο Κάστρο Καλαμάτας

Μάγεψαν Θηβαίος - Παπαγεωργίου στο Κάστρο Καλαμάτας

 

Με το “Σιδερένιο Νησί”, το δίσκο του με τραγούδια εμπνευσμένα από την αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου τον Αύγουστο του 1916, άνοιξε τη συναυλία του το βράδυ της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος.

Συνοδοιπόρος του στο μελωδικό ταξίδι, στις αστείες ιστορίες του για το πώς γεννήθηκαν αγαπημένα τραγούδια και στον διάλογο με το κοινό, η ερμηνεύτρια και μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με τη μικρή κόκκινη κιθάρα, που άφησε άφωνο το αμφιθέατρο με τα χρώματα, τη δύναμη και την έκταση της φωνής της. Μια από τις πιο αισθαντικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο αγαπημένος τραγουδοποιός κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε ανάμεσα στον κόσμο, μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του και τα φωνητικά της Μ. Παπαγεωργίου, το “Πόσο πολύ σ’ αγάπησα”.

Η “Μικρή πατρίδα”, “Ο Αμλετ της Σελήνης”, το “Δεν είμαι άλλος”, “Ο παλιός στρατιώτης”, το “Βροχή μου”, “Ας χαθείς”, είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια, που ο κόσμος από κάτω συντρόφευσε τους ερμηνευτές τραγουδώντας τα.

Στη σκηνή μαζί τους οι επί χρόνια συνεργάτες του Χρ. Θηβαίου, Σταύρος Ρουμελιώτης στις κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα και Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο. Ελειπε ο πιανίστας Μάξιμος Δράκος, ο οποίος έπαθε ατύχημα το προηγούμενο βράδυ και έτσι πιάνο έπαιξε η Μ. Παπαγεωργίου.