Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 08:11

Θέατρο “Νηπιαγωγείο”: Παραστάσεις και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους

Γράφτηκε από την

 

Επιστροφή στη δράση για το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” τόσο με τη μουσικοθεατρική παράσταση "Στις βάρκες", αλλά και με σειρά μαθημάτων για όλες τις ηλικίες.

Την δραστηριότητα για τη νέα σεζόν παρουσίασαν χθες οι άνθρωποι του Θεάτρου “Νηπιαγωγείο” καλώντας παράλληλα το κοινό της Καλαμάτας να βρεθεί κοντά στις εκδηλώσεις και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

Μετά λοιπόν την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση της παράστασης "Στις βάρκες" τον περασμένο Ιούλιο το κοινό της Καλαμάτας θα έχει ξανά την ευκαιρία να την απολαύσει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου (9:15 μ.μ.) στον αίθριο χώρο της οδού Λεΐκων 24.

Το έργο αφορά την ξενιτιά και βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων, δεμένες με παραδοσιακό, ρεμπέτικο και σύγχρονο τραγούδι, οι οποίες μας ταξιδεύουν από τη Σμύρνη του 1922 έως το σήμερα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Καλλιρρόη Βελέντζα και Ελένη Χρηστίδου και οι μουσικοί Πάνος Ταντής και Γιώργος Κολοκάθης. Η σκηνοθεσία και η σύνθεση του κειμένου είναι της Καλλιρρόης Βελέντζα.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά και τηλέφωνο κρατήσεων 6948-930181.

Το επιτελείο του Θεάτρου “Νηπιαγωγείο” μάλιστα στη συνέχεια της σεζόν προετοιμάζει και θα παρουσιάσει ένα ακόμα θεατρικό έργο και συγκεκριμένα τις "Δούλες" του Ζαν Ζένε.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Φέτος το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” ετοιμάζει και παιδική παράσταση υπό την επιμέλεια της Ελένης Ευταξοπούλου. Πρόκειται για την παράσταση "Η μπάντα του δάσους", μία διασκευή του παραμυθιού "Η μουσική της Βρέμης" των αδερφών Γκριμ. Μία παράσταση "ντυμένη" με όμορφη μουσική και όμορφα μηνύματα για τους μικρούς φίλους του θεάτρου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τις προσεχείς ημέρες ξεκινά και ο κύκλος μαθημάτων από τους ανθρώπους του Θεάτρου “Νηπιαγωγείο”. Το "μενού" περιλαμβάνει υποκριτική, μουσική, θέατρο για όλες τις ηλικίες και μουσικό βίντεο κλιπ για παιδιά.

Ειδικότερα:

Θέατρο για ενήλικες με την Καλλιρρόη Βελέντζα, που για 3η χρονιά μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα και δουλεύουν τη σκηνική τους επικοινωνία, ψυχαγωγούνται και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο, ενώ καταπιάνονται με σπουδαία θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου γνωρίζοντας τη μαγεία της υποκριτικής. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία.

Κάθε Δευτέρα 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους με την Ελένη Ευταξοπούλου: Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά γνωρίζουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, γνωρίζουν το σώμα τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν ομάδα. Μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, τα παιχνίδια και τους αυτοσχεδιασμούς θωρακίζουν την προσωπικότητά τους και δημιουργούν βάσεις με στόχο τη λειτουργία του συνόλου.

Το μάθημα γίνεται κάθε Παρασκευή σε 3 ηλικιακές ομάδες:

Ηλικίες 4-6 ετών: 5 -6 μ.μ.

Ηλικίες 6-11 ετών: 6-7:30 μ.μ.

Ηλικίες 12-18 ετών: 7:30-9 μ.μ.

Κιθάρα για (ενήλικες) τεμπέληδες με τον Πάνο Ταντή από τη μουσικοθεατρική ομάδα Τσικιμπόμ μέσα από απλά και κατανοητά μαθήματα

Από 26 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη 8-9:30 μ.μ.

Μουσικό video-clip για παιδιά δημοτικού: Η ομάδα Τσικιμπόμ (Πάνος Ταντής - Ελένη Χρηστίδου) καλούν όλους τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν να παίζουν, να τραγουδούν και να χορεύουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν μαζί τη δική τους μουσική ομάδα, τραγούδια και videoclips που θα προβάλλονται στο καλλιτεχνικό ιντερνετικό κανάλι "ΤΣΙΚΙΜΠΟΜ tv".

Από 26 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη 6-7:30 μ.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα μαθήματα, αλλά και για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6948-930181και στη σελίδα "Θέατρο Νηπιαγωγείο" στο Facebook.