Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 15:08

Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για τον "Παπoυτσωμένο Γάτο" από την παιδική σκηνή του Μεσσηνίου Γιάννη Χριστόπουλου

Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για τον "Παπoυτσωμένο Γάτο" από την παιδική σκηνή του Μεσσηνίου Γιάννη Χριστόπουλου

Το γνωστό αγαπημένο παραμύθι "Ο Παπoυτσωμένος Γάτος" ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος κατάγεται από την Κυπαρισσία.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Καλαμάτα την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο, και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το πασίγνωστο παραμύθι "Ο Παπoυτσωμένος Γάτος" γράφτηκε από τον Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περό το 1812 και έκτοτε διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Η ιστορία του... ξεκινάει με μια φαινομενική αδικία: Ενας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ό,τι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με έναν γάτο! Ο γάτος αυτός όμως είναι πολύ Ιδιαιτερος: Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες... και είναι πανέξυπνος! Ετσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει, και στην πορεία να τον χρήσει κόμη, να του δώσει το παλάτι του γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του πριγκίπισσα!

Το έργο είναι συνάμα και διδακτικό, γιατί μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ' τη διαφορετικότητα. Ακόμα, πραγματεύεται το δίκαιο και το άδικο, την επιπολαιότητα και το κόστος της,  την ανιδιοτελή προσφορά, τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος... και τη τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Οι ηθοποιοί τραγουδούν και παίζουν ζωντανά επί σκηνής τα πρωτότυπα τραγούδια που έγραψε η Ελένη Κάρβελη σε στίχους της Ερίνας Αναστασίου. Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης, το σκηνικό ζωγράφισε η Πασχαλία Ζαπαλτά, ενώ την παράσταση έντυσε με υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Λεωνίδας Κουρής, Σάββας Γραμματικός, Ελενα Αθανασοπούλου.

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

12 το μεσημέρι και 5.30 μ.μ. το απόγευμα

Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ στην προπώληση

και 10 ευρώ στο ταμείο.

Προπώληση γίνεται στο Πνευματικο Κεντρο.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ