Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 13:23

Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρττης

Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρττης

Σε ατμόσφαιρα απόλυτου κεφιού και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Σπάρτης, στην κεντρική πλατεία. Οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από πλήθος φορέων και συλλόγων που έδωσαν το παρόν ώστε να καταστούν οι φετινές αποκριές αξέχαστες σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους σε ηλικία συμπολίτες μας.  Μέλη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, από το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης, την ομάδα Bobo Bibo, τη ζωγράφο-διακοσμήτρια κα Μάτα Φλώρου και άλλων ομάδων, παρουσίασαν ένα ουράνιο τόξο από παιχνίδια και δραστηριότητες για τα σπαρτιατόπαιδα που είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε αυτή την πανδαισία μασκαράδων, εργαστηρίων, μουσικής, χορών, δώρων, αθλητικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και περιηγητικών αναζητήσεων.

Η προσέλευση των οικογενειών της Σπάρτης ήταν εκπληκτική. Τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παραλάμβαναν το διαβατήριο τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σε δέκα διαφορετικούς σταθμούς-παιχνίδια. Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής από κάθε στάση συλλέγανε τη σφραγίδα συμμετοχής τους και όταν το διαβατήριο γέμιζε αποκτούσαν το δωράκι τους ως ενθύμιο.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ραδιόφωνο Πολιτεία ενώ την υλικοτεχνική υποστήριξη είχε το με συντονιστή τον κ. Μάριο Τζωρτζάκη και κινητήριες δυνάμεις τις κ.κ. Πένυ Καράτζαλη και Άννα Τσοχαντάρη με την βοήθεια των οποίων η γιορτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Η γιορτή άρχισε όταν το τρένο των εκπαιδευτηρίων Πολυχρονάκου έκανε θριαμβευτική διέλευση γεμάτο μασκαράδες από μαθητές του Δημοτικού.  Η είσοδός τους ήταν απερίγραπτου ζωτικότητας και ενθουσιασμού.  Τα χορευτικά τους ανεπανάληπτα σε ρυθμό και μπρίο.

Αμέσως το παιχνίδι ξεκίνησε για τα εκατοντάδες παιδάκια που είχαν την τύχη να παρευρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην πλατεία.  Μέλη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης είχαν τη χαρά να μοιράσουν τα διαβατήρια, τις μάσκες, τις σφυρίχτρες, τις σερπαντίνες και το χαρτοπόλεμο, απαραίτητα εφόδια για το ταξίδι των παιχνιδιών που μόλις ξεκινούσαν.

Πρώτος σταθμός το εργαστήρι μάσκας από την ομάδα Bobo Bibo, της Σοφίας Μουχτερού και της Μαρίας Αναγνωστοπούλου.  Δεύτερη δοκιμασία ο σταθμός Μπάμ-Μπουμ συντονισμένος από την Αγέλη Λυκοπούλων της Σπάρτης, όπου τα παιδιά φορούσαν καπέλο με καρφίτσα όπου έπρεπε να σκάσουν τα μπαλόνια επάνω από τα κεφάλια τους.  Κατόπιν, συνέχιζαν στον σταθμό Λόλιποπ οργανωμένο από τους Προσκόπους της Σπάρτης, όπου έπρεπε να ισορροπήσουν σε μία διαδρομή με κουτάλι στο στόμα με αυγό.  Επόμενος σταθμός ο Μους από τους Ανιχνευτές όπου η δοκιμασία απαιτούσε το προσεκτικό ξύρισμα μπαλονιού σκεπασμένο με αφρό.  Γειτνιάζον σταθμός ο Πετάνγκ ή Πεντόβολα.  Δίπλα διεξαγόταν το εργαστήρι της βραβευμένης ζωγράφου κας Μάτα Φλώρου και παραδίπλα το εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού της κας Άννας Τσοχαντάρη.  Στον προ-τελευταίο σταθμό Τιταγχαμών τα παιδιά έφτιαχναν ζωντανές μούμιες και τέλος στον σταθμό Φτερό στον Άνεμο προσπαθούσαν να παίξουν βόλεϊ με φτερά και μπαλόνια.

Σε αυτό το πανηγύρι παρόλες τις συγκυρίες που δοκιμάζουν τη χώρα μας, τα παιδιά ήταν παρόντα να υπενθυμίσουν σε όλους μας πως ό,τι και να συμβαίνει παντού και πάντοτε υπάρχει χρόνος για φίλους, για χαρά, για γιορτή, για ξεφάντωμα και αυτό είναι ένα σπουδαίο μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό από την υαλοτεχνική Ηλία Παπαϊωάννου, την Κάβα Οινοπνεύματα: Σαχλά-Βενετσανάκου, το ραδιόφωνο Πολιτεία, το χρυσοχοείο Ψυχογιού, το δίδυμο κλόουν Bobo Bibo, τα καλλυντικά Σακελαρρόπουλου, το τεχνικό γραφείο Γ.Γιαξόγλου και την κα Μαρία Θεοδωρακάκου-αρχιτέκτονα, τις κ.κ. Σοφία Μουχτερού, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Μάτα Φλώρου που με την συνδρομή τους μας υποστήριξαν στο στήσιμο των παιχνιδιών.

Ευχή όλων είναι να επαναληφθούν και του χρόνου με το καλό παρόμοιες εκδηλώσεις.

Καλή Σαρακοστή και συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές.