Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 07:51

Καλαμάτα: Το 1ο Φεστιβάλ Λουλουδιών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

 

 

Το 1ο Φεστιβάλ Λουλουδιών Καλαμάτας με διακριτικό τίτλο Greek Flower Cup Pro 2018, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το οργανώνουν το Εργαστήριο Ανθοκομίας του ΤΕΙ και ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής. Πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό ανθοδετικής τέχνης, στον οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμούς σε 3 θέματα (10 το πρωί με 1 το μεσημέρι, 3 με 4.30 το απόγευμα και 6 με 7 το απόγευμα) και 5 επιδείξεις (11 με 12 το πρωί, 12.30 με 1.30, 3  με 4 το απόγευμα, 4 με 5 και 5 με 6 το απόγευμα).

Αύριο προβλέπεται ο 4ος διαγωνισμός (12 με 12.45), επίδειξη (2 με 3 το μεσημέρι) κι έκθεση (3.30 με 4.30 το απόγευμα), ενώ από τις 4.30 έως τις 5.30 το απόγευμα θα γίνει η τελετή των απονομών.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίδειξη από διεθνώς αναγνωρισμένους ανθοδέτες στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Αρχικά, χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, η δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο πρόεδρος των ανθοπωλών της Καλαμάτας Βασίλης Μπούνας, που παρατήρησε ότι “43 χρόνια ανθοπώλης δεν περίμενε να γίνει ένα τέτοιο γεγονός στην πόλη μας”.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Ιωάννης Καπόλος παρατήρησε ότι υπάρχει πολλή τεχνογνωσία, το πώς θα συνδεθούν και θα διατηρηθούν τα λουλούδια και προέτρεψε τον κόσμο να πάει στο ίδρυμα στον Αντικάλαμο, για να δει και να θαυμάσει τις δημιουργίες. “Γέμισε το ΤΕΙ λουλούδια και οι φοιτητές συνυπάρχουν με αυτά”, επεσήμανε ο πρύτανης και ευχαρίστησε τον επίκουρο καθηγητή Ανθοκομίας Αναστάσιο Δάρρα και την Αννα Κοστρίβα, από το διδακτικό προσωπικό.

Ο Μάριος Βαλλιάνος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ και του Συλλόγου Ανθοπωλών - Καταστηματαρχών Αττικής, ευχαρίστησε το ΤΕΙ, εκτίμησε πως “θα καταφέρουμε κάτι σημαντικό” και σημείωσε ότι “είναι μοναδική ευκαιρία να έχουμε μαζί μας πανάξια χέρια και μυαλά απ’ όλο τον κόσμο”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mVwI21BW8fo}