Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 07:52

Η παραλία της Καλαμάτας με τη ματιά της Τζένης Λυκουρέζου

Η παραλία της Καλαμάτας με τη ματιά της Τζένης Λυκουρέζου

 

 

Η γνωστή φωτογράφος Τζένη Λυκουρέζου υποδέχτηκε την Κυριακή κοινό και φίλους στο χώρο του "Elite City Resort" στην παραλία της Καλαμάτας όπου από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου φιλοξενείται η δουλειά της "Seaside life Καλαμάτα".

Η έκθεση κατεβαίνει άλλωστε αύριο και αυτός ήταν ένας τρόπος η ίδια να αποχαιρετήσει και να ευχαριστήσει τον κόσμο για την ανταπόκρισή του. Εν τω μεταξύ μιλώντας στην "Ε" δεν απέκλεισε πολύ σύντομα να δούμε περισσότερες φωτογραφίες από την ίδια δουλειά σε έναν άλλο χώρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στην "Ε" για το ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα, η Τζ. Λυκουρέζου είπε ότι "αφορά την παραλία της Καλαμάτας: ανατολική, δυτική και το λιμάνι". Στην έκθεση βέβαια στο ξενοδοχείο είδαμε έναν περιορισμένο αριθμό φωτογραφιών, όσες, δηλαδή, επέτρεπε ο χώρος που παραχωρήθηκε από το "Elite City Resort".

Η φωτογράφος μέσα από τη συγκεκριμένη δουλειά αποτυπώνει σε έγχρωμες φωτογραφίες τη δική της ματιά και άποψη για την παραλία της Καλαμάτας, πέρα από το προφανές. Η ίδια εξηγεί ότι αποφεύγει να φωτογραφίζει οτιδήποτε επιτηδευμένο ή life style εικόνες. Αντίθετα, "αναζητώ τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του με έναν αυθεντικό τρόπο, χωρίς να δείχνει ο ίδιος μια επιτηδευμένη συμπεριφορά", μας περιγράφει. Και προσθέτει ότι "κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι τους φωτογραφίζω και αφήνονται, δεν αντιδρούν -ενώ άλλοι δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα". Η φωτογράφος ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτή την ιδέα από το 2009 - 2010 και τράβηξε κάποια πλάνα και φέτος, "σε εξαιρετικές στιγμές της παραλίας", όπως η ίδια μας λέει. Γιατί όπως εξηγεί και στη συνέχεια "δεν με ενδιαφέρουν τα πάντα, με ενδιαφέρει ο άνθρωπος στις πιο δικές του στιγμές" -και εξηγεί πως όταν στρέφει το φωτογραφικό της φακό, στρέφει "το δικό μου μάτι σε αυτά που κάνουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους", αιχμαλωτίζοντας όμως μια στιγμή "πέρα από το προφανές και το συνηθισμένο, που δεν θα έριχνες τη ματιά σου".

Κλείνοντας αυτή την κουβέντα με την Τζένη Λυκουρέζου ρωτήσαμε και για τις καινούργιες ιδέες που δουλεύει. Απάντησε ότι έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό της, που περιμένουν να πάρουν τη μορφή τους στον κατάλληλο χρόνο.

Ν.Κ.