Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 08:43

Μουσικοί από την Μεσσηνία για συναυλίες στην Αυστρία

Γράφτηκε από τον
Μουσικοί από την Μεσσηνία για συναυλίες στην Αυστρία

 

Σε κοινή πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Danube Symphonic Winds, στις 13 Ιανουαρίου 2019 , θα συμμετάσχει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, επισημαίνοντας ότι το Ωδείο έχει προσκληθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αυστριακή πρεσβεία και την κυβέρνηση της Κάτω Αυστρίας. Ενημέρωσε ότι 50 μαθητές του Ωδείου θα ταξιδέψουν στην Αυστρία γι’ αυτή τη συναυλία και για μια ακόμα που θα δώσουν μόνοι τους, ως Νεανικό και Γυναικείο Μελίφωνο, σε γειτονική πόλη της Βιέννης. Πληροφόρησε, επίσης, ότι τον Ιανουάριο δύο μαθητές του Ωδείου θα πάρουν μέρος σε διεθνές σεμινάριο, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ στο Τόμπλαχ της Βόρειας Ιταλίας.

Το κόστος για το ταξίδι στη Βιέννη θα είναι 14.000 ευρώ, που θα αναζητηθούν από χορηγούς.

Και μέλη της Φιλαρμονικής Μεσσήνης στην Αυστρία

Τρία μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Μεσσήνης θα μεταβούν στην Αυστρία το πενθήμερο 10 με 14 Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να πάρουν μέρος στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Danube Symphonic Winds (DSW) με ελληνικά πνευστά όργανα και ελληνική χορωδία που θα γίνει στην πόλη Κλόστερνεουμπουργκ (Klosterneuburg) στις 13 του ίδιου μήνα.

Η συμμετοχή μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης αποτελεί ανταπόδοση για τη συναυλία η οποία έγινε τον περασμένο Ιούλιο στη Μεσσήνη από την Danubia Symphonic Winds, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού.

Εκτός από τη συναυλία, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής θα μετάσχουν και σε δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένα με θέμα “Τα στοιχεία που συνδέουν τη σύγχρονη με την παραδοσιακή λαϊκή μουσική” κι ένα με θέμα “Τυπική και άτυπη εκπαίδευση στην ορχήστρα πνευστών πέρα από τα πολιτιστικά σύνορα”.

Οπως σημειώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης -το οποίο ομόφωνα ενέκρινε τη μετάβαση των τριών μελών της Φιλαρμονικής του δήμου στην Αυστρία- το κόστος μεταφοράς και διαμονής  για κάθε άτομο ανέρχεται σε 260 ευρώ, από τα οποία ο δήμος καλύπτει τα 166,50 ευρώ για τον καθένα, χάρη σε χορηγία συνολικού ύψους 500 ευρώ που έκανε προς τον Δήμο Μεσσήνης ο εγκατεστημένος στην περιοχή του ομογενής Δημήτρης Σταυριανός.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER