Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 15:06

Γιορτινές δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Εβδομάδα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης από τις 12 έως τις 20 Δεκεμβρίου οργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων.

Στη διάρκειά της θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα που θα διατεθούν στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οσοι λοιπόν επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα και φάρμακα στο σχολείο.
Επίσης, αντιπροσωπεία του 10ου Δημοτικού αποτελούμενη από μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Τετάρτη 19 του μήνα το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο και το Παπαδοπούλειο, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Βιβλιοθήκες του 10ου. Την προηγούμενη Κυριακή το Τμήμα Ενταξης σε συνεργασία με τους Φίλους Επιτραπέζιων Καλαμάτας οργάνωσαν συνάντηση για επιτραπέζια παιχνίδια με παιδιά και γονείς.
Χθες Τετάρτη στις 7 μ.μ., ομάδα μαθητών του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας με την καθηγήτριά τους Εύη Ντινοπούλου αφηγήθηκαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν κάλαντα, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα παντού».
Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. θα γίνει εργαστήριο λινοτυπίας σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, με την επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Μπουρίκα.
Την Πέμπτη 13 του μήνα στις 10.30 π.μ., η συγγραφέας Κατερίνα Ζωντανού θα διαβάσει στους μαθητές της Α’ τάξης το βιβλίο της «Γράμματα απ’ τον Αϊ-Βασίλη», και την Κυριακή 16/12 στις 6 μ.μ. θα προβληθεί ταινία για τους μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ‘21
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» της Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου, σε μια εκδήλωση για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.
Το βιβλίο παρακολουθεί την Επανάσταση από την πρώτη στιγμή: Μιλά για τις δύσκολες στιγμές του ξεκινήματος, για τις νίκες και τις ήττες, για τη θέληση των οπλαρχηγών και του λαού για ελευθερία ή θάνατο, καθώς και για την εμπλοκή των ξένων δυνάμεων στην υπόθεση. Επίσης υπενθυμίζει τις συνέπειες του διχασμού, σε κάθε μεγάλο βήμα των λαών.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος και η ίδια η συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της “Ε” Θανάσης Λαγός.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
Φέτος, τα τμήματα της Α’ και της Β’ τάξης, με τη φροντίδα των δασκάλων τους και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, θα επιμεληθούν και θα παρουσιάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές του σχολείου, τη Δευτέρα 17 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.
Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων θα λειτουργήσει στο 10ο Δημοτικό εορταστική αγορά 17-20 του μήνα, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν μαθητές και γονείς. Στην εορταγορά θα συμμετέχει και η Σχολική Βιβλιοθήκη με κατασκευές αλλά και έκθεση βιβλίου.