Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 17:58

Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Χριστουγενιάτικες ιστορίες από 30 ανθρώπους των  γραμμάτων και των τεχνών 

Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Χριστουγενιάτικες ιστορίες από 30 ανθρώπους των  γραμμάτων και των τεχνών 

 

Για πρώτη φορά φέτος στις γιορτές, μια ομάδα από 30 περίπου εθελοντές ερασιτέχνες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, μουσικούς και εικαστικούς θα αφηγηθεί διάφορα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες, στο χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

  Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν τίτλο «Να τα πούμε;» και εντάσσονται στον ευρύτερο προγραμματισμό της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στον 5ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, για την προώθηση της γνώσης και της αγάπης για το βιβλίο. 

Ετσι, μέσα στις γιορτές η Λαϊκή Βιβλιοθήκη υποδέχεται στο χώρο της μικρούς και μεγάλους φίλους, με παραμύθια και αφηγήσεις ξεχωριστών ιστοριών από τις συλλογές της, πασπαλισμένες… με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων και αγιοβασιλιάτικη ζάχαρη άχνη - και βέβαια με όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον της για το παιδί και το βιβλίο.

Συγκεκριμένα:

Τις ημέρες 21 και 27-28 Δεκεμβρίου, 30 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα δώσουν φωνή και θα ζωντανέψουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία των Αντερσεν, Γκριμμ και Ντίκενς, παραδοσιακά παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο, διηγήματα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου, αλλά και σύγχρονες ιστορίες μέσα από δημόσιες αφηγήσεις.

Παράλληλα, με την καθοδήγηση ειδικών, τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και κάρτες με πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος, αξιοποιώντας λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων.

Με τον τρόπο αυτό η Λαϊκή Βιβλιοθήκη ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον πλούτο των βιβλίων που διαθέτει, και περιμένει τη συμμετοχή όλων μας.