Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 16:32

17η χορωδιακή συνάντηση από την “Αρμονία”

Γράφτηκε από την

Τη 17η χορωδιακή συνάντηση που είναι αφιερωμένη στο μαέστρο της Μιχάλη Γαργαλιώνη, διοργανώνει η Ενωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας “Αρμονία” μεθαύριο Σάββατο στις 7 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Συμμετέχουν και οι χορωδίες της Τρίπολης και του Μουσικού Ομίλου Γυθείου, στις οποίες είναι μαέστρος ο Μ. Γαργαλιώνης. Την εκδήλωση που έχει ελεύθερη είσοδο, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις”.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα είπε ότι η Περιφέρεια στηρίζει συλλογικότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Και υποστήριξε πως “πολλές είναι οι ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού που στηρίζουμε και κάποιοι τις βαφτίζουν πανηγυράκια”, αναφερόμενη προφανώς στο δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Παν. Νίκα.

Η πρόεδρος της “Αρμονίας” Αρετή Κορακοβούνη παρατήρησε ότι “ο Μιχ. Γαργαλιώνης είναι ένας άνθρωπος που οφείλουμε να τιμήσουμε για την προσφορά του. Με αξιοπρέπεια και ήθος διδάσκει μουσική”.

Ο Γιάννης Μαυρέας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, είπε ότι ο Μ. Γαργαλιώνης είναι καταξιωμένος μαέστρος και γνωστός στο πανελλήνιο. Υπενθύμισε ότι η “Αρμονία” ιδρύθηκε το 1992 και ανέφερε πως συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Αγγελική Δρούγα, μέλος του Δ.Σ., παρατήρησε ότι “οφείλουμε πολλά στο μαέστρο μας”.