Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 11:02

Ανάβει αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Μεσσήνη

Ανάβει αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Μεσσήνη

 

Αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπως γνωστοποιήθηκε από το δήμο, ο οποίος με σχετική ανακοίνωσή του ενημέρωσε και για το σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται -από τον Δήμο Μεσσήνης και το δημοτικό ΚΔΑΠ- για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ειδικότερα, αύριο Σάββατο, οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα με χορευτικά και  χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και στις 7 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, χορωδίες από τα Δημοτικά Σχολεία Μεσσήνης, το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του δήμου, τα ΚΔΑΠ Μεσσήνης και ο Σύλλογος “Η χαρά του παιδιού”.

Εξ άλλου, όπως γνωστοποιεί ο δήμος, σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, διοργανώνεται ζωντανή μουσική βραδιά στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, με αφιέρωμα στο Swing and Blues, την οποία διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη, μεταξύ 10 το πρωί και 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης “υιοθετούν” και στολίζουν με τον δικό τους τρόπο χριστουγεννιάτικα δέντρα, την πρώτη ημέρα μαθητές και μαθήτριες από τα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία και την δεύτερη παιδάκια από τα 2ο, 4ο και 3ο Νηπιαγωγεία της Μεσσήνης.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες και στον ίδιο τόπο, “η νεράιδα, τα ξωτικά των Χριστουγέννων και άλλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες θα μας ταξιδέψουν στα μαγικά Χριστούγεννα”, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει τα κάλαντα στους δρόμους της Μεσσήνης.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι κι από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 7.30 το βράδυ, έχουν προγραμματιστεί δράσεις για παιδιά “με παραμυθένια φουσκωτά και παιχνίδια”, δραστηριότητα που θα επαναληφθεί μεταξύ 10.30 π.μ. και 1.30 την επόμενη ημέρα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει τα κάλαντα στους δρόμους της Μεσσήνης.

Για την Παρασκευή  4 Ιανουαρίου, εξ άλλου, έχει προγραμματιστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Στρατηγός Αθανάσιος Δασκαρόλης”, στις 7 το βράδυ, θεατρική παράσταση εφήβων από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης με το έργο του Σαίξπηρ “12η Νύχτα”, παράσταση που θα επαναληφθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και την Κυριακή 6 του μήνα. Ολες οι παραστάσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.