Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 07:55

Εκδήλωση με Βερέμη στην Καλαμάτα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδήλωση με Βερέμη στην Καλαμάτα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

 

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, με κύριο ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Βερέμη.

Στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, ο κ. Βερέμης είπε ότι ο Ανδρ. Παπανδρέου τους άκουγε όλους, αλλά πάντα έκανε αυτό που ήθελε. Σε αρκετές περιπτώσεις τον συνέκρινε, για διάφορα ζητήματα, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Παρατήρησε ότι δημιούργησε και λειτούργησε ένα προσωποπαγές κόμμα, ενώ ανέφερε επίσης πως ήταν μεγάλος λαϊκιστής και έκανε ρουσφέτια. Είπε, ακόμα, ότι έπασχε από διπολική διαταραχή. Η σκληρή κριτική του ιστορικού στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δυσφορία, ερωτήσεις και αντιδράσεις από λίγους υποστηρικτές του Ανδρ. Παπανδρέου που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, που είπε ότι ακόμα και σήμερα κρίνουμε συναισθηματικά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρατήρησε ακόμα πως ο Παπανδρέου προσπάθησε να αποκαταστήσει αδικίες, ότι έδωσε ευκαιρίες στους μη προνομιούχους, υλοποίησε το ΕΣΥ κι έκανε προσπάθειες αποκέντρωσης - ενώ αναγνώρισε τον έντονο κομματισμό που θέσπισε στις ΔΕΚΟ.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος στάθηκε κυρίως στις θετικές πρωτοβουλίες του Ανδρ. Παπανδρέου, αλλά κατέγραψε και αρνητικά του στοιχεία.