Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:47

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Η γαστρονομία φετινό θέμα της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας

Γράφτηκε από την

Την εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2019 διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς της πόλης, από 13 έως 20 Μαρτίου. Φετινό θέμα των εκδηλώσεων η γαστρονομία!

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

13 Μαρτίου 2019, ξενοδοχείο Elite, ώρα 19.00: Στρογγυλό τραπέζι «Γαλλοφωνία & Γαστρονομία»

Προσεγγίζουμε τις διαπολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και καταδεικνύουμε τη λειτουργική διάσταση της γαλλικής γλώσσας μέσα από το παράδειγμα της ένταξης της γαλλικής γαστρονομίας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Η είσοδος είναι δωρεάν. Προσκεκλημένοι ομιλητές οι:

Jean – Marie Hoffmann, executive chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ντίνα Νικολάου, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι.

Κώστας Παπαδημητρίου, οινολόγος, ιδιοκτήτης εταιρίας Papadimitriou Kalamata.

Παναγιώτης «Γαστροναύτης» Παπανικολόπουλος, τροφογράφος.

Για την περίσταση, το εστιατόριο του ξενοδοχείο έχει σχεδιάσει δείπνο γευσιγνωσίας με γαλλικές σπεσιαλιτέ σε προσιτή τιμή.

16 Μαρτίου 2019, Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ώρα 11.00: 3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία. 240 αναγνώστες, 22 σχολικές μονάδες α’θμιας & β’θμιας εκπαίδευσης, 4 κέντρα ξένων γλωσσών στη φετινή διοργάνωση. Το βιβλίο που θα διαβάσουμε φέτος είναι το “La vraie recette de l’amour” της Agnès Laroche. Η είσοδος είναι δωρεάν.

17 Μαρτίου 2019, πολυχώρος Α49, ώρα 17.00 και 19.30: Προβολή ταινιών γαλλόφωνου κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους.=

Η τελευταία μέρα εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους γαλλόφωνους! Θα προβληθεί αρχικά η ταινία “Ratatouille” για παιδιά και στη συνέχεια η ταινία “Le dîner des cons” για τους ενήλικες. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η Εβδομάδα Γαλλοφωνίας που διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (αρ. πρωτ. 618/24-01-2019).