Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 08:50

Απόψε στο Πάρκο Σιδηροδρόμων: Εγκαίνια της Δημοτικής Ανθοκομικής Εκθεσης

Γράφτηκε από την
Απόψε στο Πάρκο Σιδηροδρόμων: Εγκαίνια της Δημοτικής Ανθοκομικής Εκθεσης

Αρχίζει απόψε στις 9, στο πάρκο σιδηροδρόμων, η 1η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Καλαμάτας, τα εγκαίνια της οποίας θα κάνει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Αναφερόμενος χθες στην έκθεση, ο δήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό και τις υπηρεσίες του δήμου που με την εργασία τους επέτρεψαν -όπως είπε- ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του πάρκου, «σχεδόν με μηδαμινό κόστος».
Ο δήμαρχος επίσης, απένειμε εύσημα και στον υπάλληλο του δήμου Νίκου Κισκήρα, «από πρότασή του ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.
Η έκθεση, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γιάννης Αδαμόπουλος -πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας- θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 27 Μαΐου και θα λειτουργεί μεταξύ 9 π.μ. με 1 μ.μ. και 5 με 11 μ.μ.
Μέσω της έκθεσης, είπε ο δημοτικός σύμβουλος -που ευχαρίστησε τη «Φάρις» και τη Δημοτική Φιλαρμονική- επιδιώκεται να δοθεί προώθηση σε φυτωριούχους και σε επαγγελματίες της πόλης, αλλά και να προβληθεί ταυτόχρονα ο εθελοντισμός μέσα από δραστηριότητες διαφόρων συλλόγων και φορέων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στη διάρκεια της έκθεσης προβλέπονται διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και από τμήματα των σχολών της «Φάρις» στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης Νίκος Μπασακίδης. Για τη συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και των διάφορων εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας μίλησε από την πλευρά του ο τοπικός σύμβουλος Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- και την προσφορά της Ενωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών για τη νυχτερινή φύλαξη του χώρου της έκθεσης.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις, φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης και εικαστικών από τους μαθητές της «Φάρις», εργαστήρι ζωγραφικής παιδιών Δημοτικών Σχολείων, δρώμενα και εκδηλώσεις από τους φορείς και συλλόγους που χρησιμοποιούν τα βαγόνια, μουσικές παραστάσεις από τη Δημοτική Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο, χορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους παραδοσιακών χορών και μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER