Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 08:08

Ξεκίνησε το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με τον “Ιππόλυτο” ξεκίνησε χτες το πρωί το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Μεσσήνης.

Το “παρών” έδωσε αντιπροσωπεία του Λυκείου Αίγινας, ενώ η έναρξη περιελάμβανε δρώμενο από το εφηβικό – νεανικό τμήμα του Συλλόγου “Η χαρά του παιδιού”.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης , κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο Φεστιβάλ και κάνοντας αναφορά στη συμβολή του Στάθη Αναστασόπουλου στο ξεκίνημα του θεσμού. Επίσης τόνισε πως  σε συνεργασία με τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη το Φεστιβάλ θα μεγαλώσει κι άλλο και θα αναβαθμιστεί.

Η εκπαιδευτικός Αγγελική Ρακιντζή έκανε την παρουσίαση και η υπάλληλος του Τμήματος Πολιτισμού Χριστίνα Αθανασοπούλου μίλησε για το μύθο του “Ιππόλυτου”. Εκ μέρους της ομάδας “La Nave Argo” (Alumni of Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante) χαιρέτισε ο Nicolas Fernando. Σήμερα στις 9.30 π.μ. ανεβαίνουν οι “Τhe Βαcchae” by Euripides από τη θεατρική ομάδα “Royal Academy of Dramatic Art” England και στις 11 π.μ ο “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα 8ου Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Χαλανδρίου.

Η χτεσινή τελετή έγινε στο Λύκειο Μεσσήνης, λόγω του ότι υπήρχε πρόβλεψη για βροχή. Το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά στην Αρχαία Μεσσήνη.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER