Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 08:11

Πολιτιστικές διαδρομές με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Πολιτιστικές διαδρομές με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

 

Στην επετειακή επικοινωνιακή δράση «2 Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» θα συμμετάσχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με δράση που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου με περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, επίσκεψη στον καταρράκτη Καλάμαρη και πεζοπορία στο Μαγκλαβά.

Πρόκειται για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου και πεζοπορική διαδρομή (συνδυασμός πεζοπορίας και μετακίνησης με το λεωφορείο) που περιλαμβάνει  χωμάτινη διαδρομή από και προς τον Καταρράκτη Καλάμαρη στην περιοχή της Πυλίας, στάση στη Φουρτζόβρυση (Αγ. Νικόλαος) και επίσκεψη στους θολωτούς τάφους των Καμινίων της ευρύτερης περιοχής του όρους Μαγκλαβά.

Η εξόρμηση θα γίνει σε συνεργασία με διάφορους εθελοντές, ομάδες και συλλόγους της Μεσσηνίας που έχουν σχέση με την πεζοπορία, την άθληση και τη φύση (Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας, Αθλητικός Πολιτιστικός "Παράδεισος" Καλαμάτας, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μεσσηνίας,   Σύλλογος Ελληνομνήμονες, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων,   Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου).

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί: το σημείο Παπάζογλου και Υπαπαντής (κοντά στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων επί της οδού Μπενάκη και Παπάζογλου), στις 7.30 π.μ. και 8.30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου. Για επικοινωνίας: 27210 22534, 63100, Σταμάτιος Α. Φριτζίλας.

 


NEWSLETTER