Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 08:32

Μια γλυκόπικρη περιήγηση στην ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Μια γλυκόπικρη περιήγηση στην ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

 

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα “Ανθρωποι με 2 πατρίδες: Μια γλυκόπικρη περιήγηση στην ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης”, οργανώνει το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από το πρωί της ίδιας μέρας, με στιγμές από την ελληνική μετανάστευση.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ελένη Θεοδωρακάκου παρατήρησε πως “είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη. Πρέπει να προβληματίζει όλους, από τα παιδιά μέχρι τους μεγάλους, γιατί αφορά την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων”.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διευθύντρια, θα παρουσιάσει την ελληνική μετανάστευση από το 1900 έως σήμερα και θα έχει 3 τμήματα: Τη μετανάστευση στην Αμερική και την Αυστραλία, στη Γερμανία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τα “τεμάχια”, όπως έλεγαν οι Γερμανοί τους Ελληνες και τη σύγχρονη μετανάστευση με τη διαρροή των νέων στο εξωτερικό. Ακόμα, η εκδήλωση θα ασχοληθεί και με την εισροή των μεταναστών στην Ελλάδα.

“Η χώρα μας δέχεται μετανάστες και η συμπεριφορά απέναντί τους πρέπει να είναι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, με δύο πατρίδες”, παρατήρησε η κ. Θεοδωρακάκου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου με θέμα τη μετανάστευση, θεατρικό λόγο και μικρά αφηγηματικά κείμενα, ενώ σε όλους τους παριστάμενους θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τη μετανάστευση από το 1900 μέχρι και σήμερα.

Μαθητές και καθηγητές που μετέχουν στην εκδήλωση, ασχολούνται 9 μήνες με αυτό το θέμα, όπως ανέφερε η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ κι επεσήμανε ότι “νιώθουμε ανάταση ψυχής, πίκρα και βρισκόμαστε πιο κοντά στον άνθρωπο”.