Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 08:30

Εναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Γράφτηκε από την
Εναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Με περισσότερους από 250 συνέδρους από την Ελλάδα και 11 ακόμα χώρες ολοκληρώνεται αύριο το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Ελίτ".

Την κήρυξη έναρξης των εργασιών χθες το απόγευμα έκανε ο παγκόσμιος γενικός γραμματέας Γιώργος Κατσαρόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για παγκόσμιος πρόεδρος στις εκλογές που θα γίνουν στο Ισραήλ, την επόμενη χρονιά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος Γιάννης Καραπατάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Παν. Νίκας και Στ. Αναστασόπουλος αντίστοιχα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο αερολιμενάρχης Δ. Μανδηλάρης και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γ. Χριστόπουλος.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Β. Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Ηλ. Αξιοτόπουλος καθώς επίσης οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων Αστυνομικών και Λιμενικών, Γ. Αδαμόπουλος και Σ. Καμβύσης αντίστοιχα.
Ο κ. Καραπατάκης στην ομιλία του επεσήμανε πως το μήνυμα του συνεδρίου είναι ότι κάποια πράγματα η κρίση δε μπορεί να τα αγγίξει και ο εθελοντισμός των αστυνομικών στην κοινωνία έρχεται να καλύψει τις ελλείψεις της Πολιτείας.
Χθες το πρωί οι σύνεδροι πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αρχαία Μεσσήνη, σήμερα, στο περιθώριο του συνεδρίου θα γνωρίσουν την Καλαμάτα και αύριο θα επισκεφθούν την Πύλο, τη Μεθώνη και τ' Ανάκτορα του Νέστορα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν αύριο το βράδυ.


NEWSLETTER