Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 13:03

Στο Αθλητικό Κέντρο Φιλιατρών: Διήμερες εκδηλώσεις για το καρπούζι

Γράφτηκε από την




Διήμερες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο του Αγρίλη Φιλιατρών την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Ιουνίου για τη φετινή "Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας".
Η γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τους παραγωγούς καρπουζιού Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Ομιλο  Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 29 Ιουνίου 7.30 μ.μ. – 9 μ.μ.: Περιήγηση των επισκεπτών στα εκθεσιακά περίπτερα, δραστηριότητες για παιδιά με τον ηθοποιό και εμψυχωτή βιωματικών ομάδων Βασίλη Φλώρο. Στο εικαστικό εργαστήρι Δήμου Τριφυλίας, τα παιδιά και οι ενήλικες θα ζωγραφίζουν με θέμα το καρπούζι. Υπεύθυνος εργαστηρίου θα είναι ο ζωγράφος Νίκος Ζαχαρίου. 9 μ.μ. – 9.15 μ.μ. χαιρετισμοί. 9.15μ.μ. -  9.30 μ.μ.: "Η καλλιέργεια του καρπουζιού σε συνθήκες κρίσης" ομιλητής Ευάγγελος  Κοροβίλας παραγωγός. 9.30 μ.μ.: συναυλία με το μουσικό σχήμα του Γιάννη Καλογερόπουλου.
Σάββατο 30 Ιουνίου 7.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.: περιήγηση των επισκεπτών στα εκθεσιακά περίπτερα, δραστηριότητες για παιδιά με τον Βασίλη Φλώρο, εικαστικό εργαστήρι με θέμα το καρπούζι, παιχνίδια για τα παιδιά από τον «Αρχέλωνα», 9.30 μ.μ. μουσικό πρόγραμμα.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα λειτουργήσει έκθεση με περίπτερα όπου εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων, συνεταιρισμοί  ή  ομάδες αγροτών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι.
Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα Πλαστικά Κρήτης και η εταιρεία Syngenta. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Εφημερίδα Agrenda και ο Agrotypos.