Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 09:25

Δεύτερη συναυλία απόψε με τα χάλκινα πνευστά των "Fanfare Tzigane"

Γράφτηκε από την
Δεύτερη συναυλία απόψε με τα χάλκινα πνευστά των "Fanfare Tzigane"

Μια δεύτερη συναυλία θα δώσει απόψε η Ορχήστρα των Χάλκινων Πνευστών "Fanfare Tzigane" του Stojan Krstić στη «Μυλόπετρα», ύστερα από τη χθεσινοβραδινή επιτυχία. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» στις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Παράλληλα με τη συναυλία θα υπάρχει παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες.
Η ορχήστρα χάλκινων που αποτελείται από 9 μουσικούς προέρχεται από το Vladičin Han της Νότιας Σερβίας, την πατρίδα της τσιγγάνικης μουσικής παράδοσης (fanfare). Ηδη το 1986, απόσπασε το βραβείο της Πρώτης Τρομπέτας στο Surdulica Festival, το 1987 και το 1998 η ορχήστρα βραβεύθηκε από το Ραδιόφωνο του Βελιγραδίου για την καλύτερη ερμηνεία και διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Σερβίας, το 1988 και το 1989 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στο Surdulica Festival και ως Καλύτερη Τρομπέτα στο Godzin Han Festival. Το 1996 και το 2001, η ορχήστρα του Stojan Krstic-Tane έλαβε τον τίτλο της Καλύτερης Ορχήστρας στο Guča National Festival, ενώ από τότε και μέχρι το 2008 έχει λάβει αντίστοιχες διακρίσεις σε πολλά τοπικά φεστιβάλ. Είναι περιζήτητη στο εξωτερικό και έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γαλλία.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και έχει την υποστήριξη των: "Οινομεσσηνιακή", "Τσίπουρο Νταραίος", Μπύρα Νέδα", "Εψα", "Παγοποιεία Παπαστάθη", "Παστέλια Ευμελείν", "Filoxenia". Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι: οι εφημερίδες "Ελευθερία" και "Θάρρος" οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κανάλι 20, Δίαυλος, City, Messinia Radio και το τηλεοπτικό κανάλι Μεσόγειος TV.










NEWSLETTER