Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 08:31

36 χορωδίες από 14 χώρες τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Τριάντα έξι χορωδίες από 14 χώρες, από διάφορες ηπείρους του πλανήτη, έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή, στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί 9 με 13 Οκτωβρίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ, τον οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, θα μετάσχουν 16 χορωδίες από την Ελλάδα (εκ των οποίων 8 από την Καλαμάτα) και 20 από χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, οι χορωδίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από τις εξής χώρες: Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία, Νορβηγία, Κίνα, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής μας, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών. Θα προβάλει δε την Καλαμάτα, την περιοχή της και τα προϊόντα που εδώ παράγονται, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ επίσης θα τονώσει την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.