Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 16:05

Αντάμωμα των συλλόγων Δήμου Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Αντάμωμα των συλλόγων Δήμου Πύλου - Νέστορος

Το 10ο Αντάμωμα των Συλλόγων του Δήμου Πύλου-Νέστορος έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο της Χώρας, με συνδιοργανωτές το Δήμο και τους τοπικούς συλλόγους.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάζουμε 10 χρόνια των ανταμωμάτων των συλλόγων, αναβιώνοντας τον παραδοσιακό τρόπο μάζωξης. Το αντάμωμα είναι μια χρυσή ευκαιρία με την οποία θυμίζουμε στους παλιούς και μαθαίνουμε στους νέους την τοπική μας παράδοση, και ενωνόμαστε με έναν συγκινητικό και αγνό τρόπο».

Στο γραφικό γεμάτο πλατάνια άλσος του Κεφαλόβρυσου οι σύλλογοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος έκαναν το ετήσιο αντάμωμα παρουσιάζοντας στον κόσμο παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο.

Στη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τις μελωδίες ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας με τη φωνή του Παναγιώτη Λάλεζα, ο κόσμος γεύτηκε παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά και τοπικό κρασί. Ο Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, ως συντονιστής της όλης εκδήλωσης, έδωσε μια αίσθηση από τους παλιούς καιρούς και ο δήμαρχος τους τίμησε με το οικόσημο του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την πολυετή προσφορά τους στον πολιτισμό και τη διατήρηση της παράδοσης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ, με όλο τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς της παραδοσιακής ορχήστρας.


NEWSLETTER