Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 07:54

Τον Μακεδονομάχο Τέλλο Αγρα τίμησαν στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Τον Μακεδονομάχο Τέλλο Αγρα τίμησαν στους Γαργαλιάνους

 

Τον Μακεδονομάχο Σαράντο Αγαπηνό (Τέλλο Αγρα) τίμησε ο Δήμος Τριφυλίας με τις επετειακές εκδηλώσεις “Αγαπήνεια”, την Κυριακή το βράδυ στους Γαργαλιάνους, τόπο καταγωγής του.

Στο πάρκο της πόλης όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, το δήμαρχο Εδεσσας Δημήτρη Γιάννου, το νεοεκλεγέντα βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, το διοικητή του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας Σταύρο Φωτεινάκη, το διοικητή Α.Τ. Γαργαλιάνων Νίκο Γεωργακόπουλο, το διοικητή Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης, την Κατερίνα Χριστοφοράκη πρόεδρο του Χορευτικού, Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Ρίζες», τη Σπυριδούλα Καλκαβούρα πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και τη Βασιλική Καλκαβούρα πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων.

Στην κεντρική πλατεία χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου με αναφορές στην ελληνικότητα της Μακεδονίας κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό στο χώρα μας. Ομιλήτρια με θέμα «Καπετάν Τέλλος Αγρας: Η σημαντική του προσφορά στον μακεδονικό αγώνα και ο μαρτυρικός του θάνατος» ήταν η Ιωάννα - Σουλτάνα Κοτσώρη διδάκτωρ Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Χορευτικού, Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Ρίζες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER