Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 13:19

Αρχαία Μεσσήνη: Από 5 έως 14 Μαΐου το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Γράφτηκε από την
Αρχαία Μεσσήνη: Από 5 έως 14 Μαΐου το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Από 5 έως 14 Μαΐου 2020 θα διεξαχθεί το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν σε αυτό θα πρέπει να το δηλώσουν στον δήμο ως τις 29 Νοεμβρίου.

Οπως είναι γνωστό, στο φεστιβάλ μπορούν να μετάσχουν θεατρικές ομάδες τόσο σχολείων της δευτεροβάθμιας, όσο και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων και κολεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας, αλλά και χωρών του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του φεστιβάλ, σε κάθε θεατρική ομάδα μπορούν να μετάσχουν μέχρι και 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, όπως προβλέπει η προκήρυξη. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, αποστέλλοντας την αίτηση, τις βασικές πληροφορίες για το έργο και σχετική βεβαίωση στον Δήμο Μεσσήνης. Στη συνέχεια, όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να λάβει μέρος στο φεστιβάλ, θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 να αποστείλει ταχυδρομικά στον Δήμο Μεσσήνης το υλικό από την παράσταση που θα “ανεβάσει”.

Ειδικότερα, θα πρέπει να αποσταλούν, α) δύο cd ή dvd που θα περιλαμβάνουν, i) δεκαπεντάλεπτο απόσπασμα από τις πρόβες ή την παράσταση (αν έχει παρουσιαστεί), ii) 10 ψηφιακές φωτογραφίες από τις πρόβες ή την παράσταση, iii) μία πρόσφατη ψηφιακή φωτογραφία όλης της θεατρικής ομάδας, όπως επίσης και β) βεβαίωση με τα οριστικά ονοματεπώνυμα και την ιδιότητα όλων των συμμετεχόντων υπογεγραμμένη.

Η επιλογή των ομάδων που θα μετάσχουν τελικά στο φεστιβάλ θα γίνει από την Επιτροπή Επιλογής Θεατρικών Εργων, η οποία -σύμφωνα με την προκήρυξη- “θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και θα απαρτίζεται από ανθρώπους του θεατρικού και του εκπαιδευτικού χώρου”. Οι θεατρικές ομάδες που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους από 24 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις xathanasopoulou@messini.gr και edre@messini.gr.


NEWSLETTER