Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 16:27

Το σημερινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το σημερινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Παράσταση θα δώσουν απόψε στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, στις 9 μ.μ., οι Joy Alpuerto Ritter & Lukas Steltner με τίτλο “Shall we?”, στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η Joy Alpuerto Ritter [Τζόι Αλπουέρτο Ρίτερ] είναι απόφοιτος της σχολής Palucca Dance School της Δρέσδης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Akram Khan, Wangramirez, Christoph Winkler, Heike Hennig και το Cirque du Soleil. Το πλούσιο υπόβαθρό της από την κλασική εκπαίδευση ως τις τεχνικές του Urban Dance, τη βοήθησε να αναπτύξει μια μοναδική αισθητική κίνησης που αποτυπώνει σε δικές της χορογραφίες από το 2016. Ο Lukas Steltner [Λούκας Στέλτνερ] είναι Γερμανός breakdancer και ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε έργα των Heike Hennig & Company, Hong Nguyen Thai και Adrian Figueroa, καθώς και σε διάφορες παραστάσεις βαριετέ και τσίρκου. Ως ηθοποιός, έχει εργαστεί σε γερμανικά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έργα.

 

Στις 9.30 μ.μ. απόψε στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού ακολουθεί η προβολή ντοκιμαντέρ του Ρεϋμόν Σεν Ζαν για τη ζωή της χορεύτριας Louise Lecavalier. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την εκπληκτική ιστορία της Καναδής Louise Lecavalier [Λουίζ Λεκαβαλιέ], χορεύτριας της ομάδας χορού “La La La Human Steps”, που ιδρύθηκε το 1980 και διαλύθηκε το 2015. Η Lecavalier, μια ασυμβίβαστη καλλιτέχνις, όταν ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον χορογράφο Édouard Lock [Εντουάρ Λοκ], έφερε επανάσταση στη σκηνή του σύγχρονου χορού της δεκαετίας του 1980 και ήταν η εμβληματική μορφή της ομάδας. Το ταλέντο της αναδείχθηκε μέσα από συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της ροκ μουσικής σκηνής, όπως ο David Bowie, ο Frank Zappa, οι Skinny Puppy, οι Einstürzende Neubauten, ο Kevin Shields, ο David Van Tieghem και η Carole Laure μεταξύ άλλων. Σήμερα, στα 61 της, η Lecavalier συνεχίζει να απολαμβάνει μία επιτυχημένη σόλο διεθνή καριέρα. Πρόκειται για μια μοναδική φυσιογνωμία του χορού και δημιουργό, της οποίας η τέχνη ξεπερνά τους περιορισμούς του ανθρώπινου σώματος. Η ταινία, γεμάτη εντυπωσιακό υλικό από χορευτικά στιγμιότυπα του έργου της, πρωτότυπη μουσική και αποκλειστικές συνεντεύξεις, σκιαγραφεί ένα συγκινητικό πορτρέτο της εμπνευσμένης χορεύτριας στην αναζήτησή της για την τέλεια κίνηση.

Πρωταγωνιστούν: Louise Lecavalier, France Bryère, Robert Abubo, Patrick Lamothe, Frédéric Tavernini, Marc Béland, Pierre-Mary Toussaint, Kier Knight, Angelo Barsetti. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά.