Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 19:30

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Πολιτιστικές εκδηλώσεις Φιλοπροόδων Φιλιατρών

 

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει και αυτόν τον Αύγουστο ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Πιο συγκεκριμένα η αγαπημένη εικαστική δραστηριότητα των παιδιών, το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Πάρκο της Βλαχέρνας από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ, με τις οδηγίες του ζωγράφου Σωτήρη Γκαρδιακού, εκπαιδευτικών και εθελοντών. Παιδιά από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και του γυμνασίου θα περάσουν δύο δημιουργικά απογεύματα ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές, κολάζ και πλαστελίνη.

Για τέταρτη χρονιά, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους One Night Band οργανώνουν το καθιερωμένο πλέον rock festival της πόλης των Φιλιατρών, το «Heavy By The Trees Festival»: μια μουσική εκδήλωση όπου βρίσκουν λιμάνι τα συγκροτήματα της περιοχής, για να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για τη μουσική.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, στη «Βραδιά Φιλοξενίας» η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα δώσει συναυλία και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί με την εμφάνιση της Φιλαρμονικής και τμημάτων του χορευτικού του στην πλατεία της πόλης την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. Στην εκδήλωση αυτή, που είναι συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, θα συμμετέχει και χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου.

Εκτός από τη συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας των δύο εκδηλώσεων του rock festival και της εμφάνισης στην Πλατεία, και οι υπόλοιπες πραγματοποιούνται με τη στήριξη ης Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Επίσης το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων του συλλόγου θα εμφανιστεί στις 30 Αυγούστου στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».


NEWSLETTER