Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 18:42

Καλαμάτα: Ζωντανή διαδραστική εκδήλωση χορού στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Γράφτηκε από την

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν την Κυριακή όσοι παρακολούθησαν την παράσταση «Dancing our Way – Live and Alive on Stage» στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η παράσταση, που συντόνισε και εμπνεύστηκε η πολυτάλαντη Μεσσήνια χοροθεραπεύτρια  Σοφία Δρούμπαλη, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, της "Φάρις" και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης-ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Ατομα με και χωρίς αναπηρία ενεπλάκησαν σε μια ζωντανή διαδραστική εκδήλωση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, στην οποία το κοινό έγινε μέρος της επικοινωνίας και της συναισθηματικής διασύνδεσης. Στην είσοδο του αμφιθεάτρου έγινε έκθεση φωτογραφίας.

Ακόμη οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τα 40 και πλέον άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο χοροθεραπείας ΑμεΑ που προηγήθηκε της παράστασης. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, ενώ οι θεατές αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους από την επίδραση της μουσικής και του χορού. Ακολούθησε μικρός μπουφές με κρασί από την Οινομεσσηνιακή και άλλα κεράσματα χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή» και του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ Μεσσηνίας-ΣΥΦΑΜΕΑ.