Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 07:52

Η παράσταση «Λωξάντρα» σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η παράσταση «Λωξάντρα» σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας

 

Η θρυλική ηρωίδα «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και σήμερα φτάνει και στην Καλαμάτα στο Κάστρο στις 9 μ.μ. Στη «Λωξάντρα» ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη, τη Χρύσα Παπά και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Ακη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη η «Λωξάντρα» είναι μια γοητευτική παράσταση - ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνικά - κοστούμια: Ερση Δρίνη, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, χορογράφος: Δήμητρα Γρατσιούνη, βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού, φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου, οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη. Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Τα εισιτήρια κοστίζουν: 20 ευρώ το κανονικό και 15 το μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και παιδικό έως 12 ετών).

Η προπώληση γίνεται μέσω Viva.gr.


NEWSLETTER