Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 08:27

Εκδήλωση για τα σύμβολα του Νησιού από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για τα σύμβολα του Νησιού από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

 

Αφιερωμένη στα σύμβολα του Νησιού είναι η εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης αυτό το Σάββατο στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του πάρκου της πόλης.

Οι εθελοντές συμπληρώνουν 13 χρόνια προσφοράς στην πόλη και μέσα από αυτή την επετειακή για το σωματείο εκδήλωση ξεδιπλώνουν σελίδες της ιστορίας και της ταυτότητας του τόπου. Μέσα από χαρακτηριστικά «μνημεία – σύμβολα» του Νησιού και εικόνες μιας άλλης εποχής μάς κάνουν Νησιώτικες βόλτες στα ρυζοχώραφα, τον σιδηροδρομικό σταθμό, «την πλατεία – αλώνι», το Ρολόι, την Μπούκα, το Τελωνείο.

Η Ντίνα Αντωνάκου - Γκότση πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης εξηγεί ότι στη μέχρι τώρα 13χρονη πορεία τους "η προσφορά των εθελοντών επικεντρώνεται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και παράλληλα πολιτισμού". Αλλωστε, "βαθιά πίστη μας είναι ότι εθελοντισμός και πολιτισμός συμπορεύονται και ότι με την ευρεία συμμετοχή μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να βελτιώνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας".

Μέσα σε αυτό το πνεύμα λοιπόν κινείται και η επετειακή εκδήλωση «Το Νησί μας μέσα από σύμβολα», αυτό το Σάββατο.

"Η εκδήλωση βασίζεται στη συλλογικότητα. Συμμετέχουν εθελοντικά πολλά μέλη, φίλοι του σωματείου και βέβαια, όπως πάντοτε, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο", λέει μιλώντας για τη δράση. Η βραδιά "πλαισιώνεται από τη χορωδία μας, με μαέστρο τον Γιάννη Ζέρβα, την κορνέτα του Πέτρου Πετρόπουλου και τη συμμετοχή του μουσικού Γιώργου Κουρούπη, γαμπρού του αείμνηστου μουσικού της πόλης Μιμίκου Κούτη".

Η ίδια νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για την προθυμία τους "τα παιδιά της σχολής χορού της πόλης μας «Κίνησης Τέχνη» και τη δασκάλα τους για την προθυμία τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην εκδήλωση".

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης το σωματείο έχει τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης και την οικονομική συνδρομή χορηγών της πόλης.

"Η εκδήλωση είναι επετειακή για το σωματείο μας και όπως υποδηλώνει ο τίτλος «Το Νησί μας μέσα από σύμβολα», αφιερώνεται στην πόλη μας", περιγράφει. Ετσι, "μέσα από χαρακτηριστικά «μνημεία – σύμβολα» του Νησιού θα ξεδιπλώσουμε σελίδες της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη, μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής. Από αυτές άλλες μένουν νωπές στο μυαλό, άλλες γίνονται νοσταλγικές και αποτυπώνονται στη ζωή της πόλης", προσθέτει.

"Η ζωή της πόλης είναι γεμάτη από μνημεία που ψιθυρίζουν την ιστορία της στους ανθρώπους της και κυρίως αποτελούν συνδετικούς κρίκους με τη νεότερη γενιά", λέει η Ντίνα Αντωνάκου καταλήγοντας.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER