Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:34

“Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας”: Μεγάλη συναυλία στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την
“Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας”: Μεγάλη συναυλία στην Costa Navarino

 

Μια νέα μεγάλη συναυλία διοργανώνεται στις 28 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Διεθνείς Ημέρες Μουσικής” Καλαμάτας, με τους “Strings in motion” και επίκεντρο τους νέους σολίστ.

Η συναυλία θα δοθεί στην Costa Navarino στις 9 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη. Πρόκειται για μία βραδιά της ακαδημίας εγχόρδων “Strings in motion” με μαθητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg. Γίνεται στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Ενα σύνολο εγχόρδων από καθηγητές και εξαίρετους διεθνείς σπουδαστές του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, έρχεται να κοσμήσει το φετινό κύκλο εκδηλώσεων στην Costa Navarino. Η συναυλία βασίζεται στη σύμπραξη νέων μουσικών από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και από την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του Ελληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής που καθιερώθηκε το 2013 από τον Χρήστο Κανέττη, αποτελεί  μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», των Αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, των πρεσβειών Αυστρίας, Ουκρανίας και Μεξικού, καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum και αναδεικνύει, για μια φορά ακόμη, το νόημα και τη δύναμη της συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER