Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 07:52

“Αρτος – Οίνος – Ελαιον” από σήμερα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

“Αρτος – Οίνος – Ελαιον” από σήμερα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, η 8η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων “Αρτος – Οίνος – Ελαιον”, που θα  διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Στο επίκεντρο και της φετινής εκδήλωσης θα βρεθούν τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα και ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός. 

Στην έκθεση θα συμμετέχουν παραγωγοί προϊόντων σε 44 περίπτερα, όπου θα προβάλουν τα αγαθά του μόχθου τους. Θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις μαγειρικής με τη Μαρία Εκμεκτσίογλου και με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Σήμερα πριν και μετά τα εγκαίνια η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα.

Αύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί παρουσίαση μαγειρικής από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Μεθαύριο Κυριακή, στις 8 το βράδυ παραδοσιακά τραγούδια και μισή ώρα αργότερα παράσταση Καραγκιόζη. Στις 9.15 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί η κεντρική λαογραφική εκδήλωση με επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και λαογραφικά δρώμενα.

Και τις 3 ημέρες από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, παρουσίαση της λαογραφικής συλλογής του Σπύρου Κατσίρα.