Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 13:02

Σπάρτη: Η “Συνοικία Ασμάτων” στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Γράφτηκε από την
Σπάρτη: Η “Συνοικία Ασμάτων” στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Tο 32ο φεστιβάλ του Σαϊνοπούλειου Αμφιθεάτρου στη Σπάρτη ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα στις 9.30 μ.μ. με τη “Συνοικία Ασμάτων”, μια μουσική παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη με καλεσμένους τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο, η οποία κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το χειμώνα.

Συμμετέχουν τέσσερις τραγουδιστές που αγαπήθηκαν πολύ (Δήμητρα Σταθοπούλου, Αγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης) και οκτώ καταξιωμένοι δεξιοτέχνες μουσικοί που συνθέτουν μια μοναδική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης επιλέγει κλασικά τραγούδια για να φτιάξει ένα πρόγραμμα καθαρόαιμης ελληνικής διασκέδασης, με χιούμορ και συναίσθημα, που παραπέμπει σε αγαπημένες εποχές του ελληνικού τραγουδιού: από τον Σουγιούλ και τον Γούναρη μέχρι τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα, τον Παπαϊωάννου και τον Καλδάρα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η παράσταση μάς μεταφέρει σ’ ένα καλό, κοσμικό κέντρο της δεκαετίας του ’60. Το πρώτο μέρος παραπέμπει στο καμπαρέ και το βαριετέ. Ο βασικός κορμός του προγράμματος, όμως, αποτελείται από λαϊκά τραγούδια. Είναι μία παράσταση σύγχρονη, εξωστρεφής, που λειτουργεί σαν ένα καθαρόαιμο ελληνικό γλέντι. Είναι ένα πρόγραμμα διασκέδασης με άρωμα θεατρικότητας».

«Τα κομμάτια που λέμε είναι πασίγνωστα. Το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που μας θυμίζει κάτι. Και όλοι έχουμε κάτι να θυμηθούμε και να ταυτιστούμε. Το γνήσια λαϊκό τραγούδι δεν έχει να κάνει με ηλικίες, έχει να κάνει με διάθεση. Και, κατά τη γνώμη μου, το λαϊκό είναι αυτό που αξίζει» επισημαίνει ο Γιάννης Μπέζος, που συναντά για πρώτη φορά τον Μιχαηλίδη επί σκηνής. Σύμφωνα εξάλλου με τον Ταξιάρχη Χάνο, «τα σπουδαία τραγούδια είναι σαν μονόπρακτα που πρέπει να τα υπηρετήσεις με το αίσθημα, την ψυχή σου και την τεχνική σου».

Το Σαϊνοπούλειο Ιδρυμα θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά στο κοινό για την παρακολούθηση της παράστασης μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. από τα γραφεία του (Κων. Παλαιολόγου 86). Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και τα μειωμένα 12.


NEWSLETTER