Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:37

Νατάσσα Μποφίλιου και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες στο Πάρκο Λιμενικού για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Γράφτηκε από την

 

Διήμερες εκδηλώσεις με συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου και άλλων γνωστών καλλιτεχνών πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο χώρο του φεστιβάλ:

Η Εύα Κουφαλάκου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, παρατήρησε ότι “το σύνθημα του φεστιβάλ μας φέτος είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα... τον σοσιαλισμό». Είπε ακόμη ότι “το Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή κλείνει 45 χρόνια ζωής, γιατί δεν έπαψε να ζωγραφίζει εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών. Αποτελεί μεγάλο πολιτικό πολιτιστικό γεγονός, καθώς έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας”.

Η Ηλέκτρα Νικοπούλου, μαθήτρια - στέλεχος της ΚΝΕ, κάλεσε “κάθε νέο και νέα να έρθει μαζί μας στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, τη δουλειά, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στη ζωή. Να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε μαζί για ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ανασφάλεια, ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα”.

Ο φοιτητής Κώστας Οικονομόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ, παρουσίασε το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

Σήμερα Παρασκευή:

Συζήτηση για μαθητές με θέμα “Τι σχολείο έχουμε ανάγκη  σήμερα - η πρόταση του ΚΚΕ”. Παράσταση Καραγκιόζη, συναυλίες με τους “Four Matches” και τους Λάκη Παπαδόπουλο,  Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο, καθώς και λαϊκό γλέντι.

Αύριο Σάββατο:

Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Συναυλίες με το συγκρότημα “Εποχές” και την Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και ρεμπέτικο γλέντι.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν: Βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Eποχής” με παλιές και νέες εκδόσεις. Χώρος εγγραφών στα νέα μαθήματα του πολυχώρου δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας”. Εκθεση με θέμα “75 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον ΕΛΑΣ”.