Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 07:52

“Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” στην Καλαμάτα με έμπνευση από τον Αρκά

Γράφτηκε από την
“Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” στην Καλαμάτα με έμπνευση από τον Αρκά

 

 

Την παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του Αρκά θα παρουσιάσει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9.15 μ.μ. η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” είναι πρωταγωνιστές της ξεκαρδιστικής παράστασης η οποία είχε μια επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι. Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, το βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικός της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν. Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής.

Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς, Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα, Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου και Σοφία Δριστέλα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί ως εξής: προπώληση (viva.gr): 12 ευρώ, ανεργίας - φοιτητικό - άνω των 65 - πολύτεκνοι: 12 ευρώ, παιδικό: 10 ευρώ, γενική είσοδος: 15 ευρώ.


NEWSLETTER