Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 18:15

Η Καλαματιανή Νάστια Βραχάτη στην παράσταση “mēta – Φιλονικία”

Γράφτηκε από την

 

Στην παράσταση “mēta – Φιλονικία” λαμβάνει μέρος αυτό το θεατρικό χειμώνα η Καλαματιανή ηθοποιός Νάστια Βραχάτη στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σταματίου.

Στο φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν πρίγκιπα και μία νεαρή κόμισσα για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα.

Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες - παιδαγωγούς.

Ο πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να ‘’βγάλει’’ στον ‘’πραγματικό’’ κόσμο αυτά τα 4 παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: κείμενο: Marivaux, μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη, σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου, κίνηση: Ειρήνη Σταματίου / Βιβή Ρωμανά. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μυρτώ Γκόνη, Αθηνά Τσιλύρα, Γιάννης Τσότσος, Νάστια Βραχάτη, Γιώργος Σπάνιας, Ηρακλής Κωστάκης, Δήμητρα Τσόκανου. Κοστούμια: “Celebrity skin”, video – trailer : Surehuinel / Δημοσθένης Γαλλής, μεικ απ - μαλλιά: Ελένη Παϊρακταρίδου, φωτογραφίες : Δημοσθένης Γαλλής, Graphics / Photo Manipulation / Digital Painting: Surehuinel. \Στο Θέατρο “Επί Κολωνώ” στην οδό Ναυπλίου 12 (στο ύψος 94 της Λένορμαν), από 5 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Για κρατήσεις: 210 5138067. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 10 ευρώ και η προπώληση γίνεται στο viva.gr.