Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 10:53

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Ράνιας Λυμπεροπούλου

Γράφτηκε από την

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ράνιας Λυμπεροπούλου με τίτλο "Πίσω απ’ τους... χειμώνες" θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ., από τις εκδόσεις “24 γράμματα”.

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου της μυθιστορήματος “Η ζωή δεν σταματά στο χθες”, η Καλαματιανή συγγραφέας επιστρέφει με μια ανθολογία οκτώ διηγημάτων, μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους. Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητας τους. Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι ο πόνος, η περιθωριοποίηση και η θλίψη. Ερχονται, όμως, νότες αισιοδοξίας να ομορφύνουν τους "χειμώνες" της ζωής τους και να δώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο Γεώργιος Φερετζάκης (δικηγόρος-συγγραφέας) και ο Θανάσης Παντές (δημοσιογράφος). Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Λίνα Παπαβασιλείου (δημοσιογράφος), η οποία θα συντονίσει την εκδήλωση, και η Παναγιώτα Αντωνακοπούλου (ποιήτρια). Την εκδήλωση θα κλείσουν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.